En flaska Martini

När man är liten får man lära sig att man inte ska slänga saker i naturen men samtidigt så finns det alltid vuxna i närheten som plockar undan det man stökar ner och säger till en när man ska städa sitt rum. Ska man inte förstå det själv egentligen?

Jag gick hem från bussen idag. Jag bor på landet och vägen till min busshållplats är verkligen död. Det åker inte alls många bilar där och vägen är kantad av åkermark och lite skog. På vägkanten låg det idag en krossad Martiniflaska. Hur har den hamnat där? Var den för tung att bära på? (man går högst 2km till/från busshållplatsen) Var det frustrerande att den var tom? Eller var det någon som slängde ut den ur en bil för att den tog för stor plats? Det finns inget bra svar till varför den flaskan låg krossad där på marken. Den visar bara att barnen inte lär sig att man inte ska slänga saker i naturen. Det är inte precis jobbigt att bära med sig flaskan i högst 10min till. Personen i fråga lär ju ha bärt flaskan längre innan, när det fortfarande var Martini kvar.

Folk slänger saker i naturen och tror att något ska ta hand om det. Vem ska göra det? Det finns inga som jobbar med det och ingen privatperson går ut och börjar plocka skräp för skoj skull. Vi är alldeles för bortskämda. Vi tror att allt kommer att lösa sig. Glasflaskan förmultnar nog, vi får nog ett jättebra jobb, jag kommer inte få några värre sjukdomar etc etc. Man måste kämpa lite för det fortsatta livet. Om vi nu slänger en glasflaska i naturen vad är det då som säger att vi inte slänger andra saker? Varför slänger vi inte allt skräp hur som helst i naturen? Det måste finnas någon spärr och den borde även innefatta glasflaskor.

Hetast just nu!

Det bästa tipset jag kan ge er är den just nu hetaste accessoaren är ska jag säga coolaste? Är glassen! Alla vill ha den men vågar alla köpa den?

image55
Mums!

Älskar, älskar inte, älskar, älskar inte.....

Jag sitter inte och rycker bort blomblad och funderar på om Mr. X gillar mig. Jag tänkte egentligen skriva en lista med enbart saker som jag inte älskar men det låter så negativt. Blir roligare med lite positiva, älskvärda inslag också!

image53
Har aldrig tyckt om leggings. Gör det inte nu heller. Speciellt inte när de används under shorts. Varför? Mycket snyggare med älskvärda paperbag byxor. Som dessa från Acne 1600:-

image54
Varför ska man ha sönder ett par vackra pumps genom att ge dem peep-toe? Vill man lufta fötterna har man sandaler. Peep-toe är både fult och obekvämt. Tacka vet jag hela pumps. Skulle gärna vilja ha ett par röda! Det finns ett fint par från Vagabond som kostar 500:-. Ja tack! (är dock inte de som är på bilden. Vagabondskorna är finare men hittade ingen bild på dem.)

Bilder från www.Tigerofsweden.se och www.google.se

Lista

Jag har tråkigt. Har därför fyllt i den här listan istället för att plugga idrott och engelska.

Favoritväska: Min stora svarta som jag använder varje dag!
Skostorlek: 41
Hårfärg: Brunt
Ögonfärg: Bruna
Favoritfilm:
La Vita è bella
Favoritskor: Mina neonrosa Rizzoskor som jag köpte sommaren 2004. Halva priset på NK i Göteborg.
Drömjobb: Ett estetiskt, skapande jobb som inspirerar andra.
Favoritkaffe: Caramel Macchiato på Starbucks
Sofi eller Ebba: Måste jag välja så väljer jag Sofi. Tar hellre insperation från modevisningar och mina vänner!
Favoritstövlar: Mina svarta Don & Donna.
Hur mycket pengar lägger du i månaden på kläder: Oj. Mycket
Hur många skor har du: 20 kanske?
Louis Vuitton eller Gucci: Gucci
Kilklack eller stilett: Kilklack. Stilett är obekvämt
TV-program: Svenska dramaserier.
Drömutseende: Vara knappt en dm längre. Ha en helt felfri hy och tjockare hår.
Fulaste plagg i din garderob: Alla mina plagg är vackra på sitt sätt.
Snyggaste plagg i din garderob: Min turkosa plisserade klänning.
Favorittidning: Elle och KING
Länder du varit i: Danmark, Finland, England, Frankrike, Spanien (dock aldrig fastlandet), Italien, Malta, Grekland, Egypten, Marocko, Gambia och Sydafrika.
Länder du vill till: USA, Spanien (fastlandet), Kina, Australien, Japan och Brasilien
Favorithändelse i hela ditt liv: Too many great things.
Drömbil: Nån gammal 50-60 talare.

Vill ha mest just nu..
Skor: Svarta lågskor och ett par röda pumps
Klänning: Nån blommig, sommrig variant
Väska: En brun Mullberry Bayswater.
Jeans: Nya svarta Acne med hög midja.

Ett eller annat..
Chloé / Celine:
Chloé
Fendi B-bag / Fendi spy: Pink B-Bag
Manolo Blahnik / Jimmy Choo / Christian Louboutin: None. I like cheap shoes.
Latte / Cappucino: Latte!
Coca Cola / Pepsi: COCA COLA!!
Paris / Nicole: Euw!
OC / Beverly Hills 90210: Berverly Hills är nostalgi, OC är sämst!
Puss / Kram: Puss
Pastasallad / Kycklingsallad:
Pasta, gärna med avocado och kräftor.
Fläkt / solfjäder: Fläkt
Puccisjal / Alexander McQueen scull scarf: Pucci! <3

Har du någonsin..
Önskat att du var någon annan? Ja, men inte längre än 5 min.
Snubblat runt i dina klackar? Japp! Speciellt på kullersten då jag alltid får in citatet från Hipp Hipp, "Vem i helvete uppfann kullersten Gunn?"
Varit avundsjuk på någon? Yees. Vem har inte det?
Hatat någon? Nej.
Druckit / rökt / knarkat: Ja/ Nej/ Nej
Velat rymma och skaffa nytt liv: Nope! Jag tycker om mitt liv för det mesta. :)

Fredag i Nora

Beskrivning med ord.

Cykeltur, saltakex, ost, Heartbreak Hotel, päron, vin, Freaky Friday, skvaller, sagohus, Supermario och übertrevligt!

Hur många lyckas klämma in allt det under en fredagkväll?

Picknick

Nu är våren här. Jag vill gå på Picknick! Skulle vara grymt kul att gå med dessa prylar som sällskap tillsammans med trevliga vänner och god, god mat! Brieost, kex, Maryland Cookies, grillad kyckling, avacado etc etc.  Mmm det finns mycket gott!

image52

Klänning: Gina Tricot 249:-
Pläd: IKEA 99:-
Picknickkorg: Easthampton 612:-
Parasoll: IKEA 49:-


Feist

Det finns en sångerska som heter Feist. Hon har gjort den här härliga låten! Det är svårt att inte le när man hör den.

Hemlig kärlek?

Svenskar "ska" vara tysta och inte ta plats. Vi ska tycka att alla har rätt och försöka vara alla till lags. Vill vill helst inte prata högt om våra tankar och funderingar. Vi vill inte berätta vad vi känner rakt ut. En del vågar inte ens prata med personen de gillar. Hur ska man då få reda på vad den andra personen tycker? Eller hur den andra personen är på riktigt?

Jag har en vän som gillar en kille som hon har ganska nära kontakt med. Hon umgås inte med honom men hon träffar honom regelbundet. Problemet är att hon inte vågar prata med honom. Inte ens när hon är själv med honom vågar sig ord över hennes läppar. Hur ska flickan klara sig? Vad är lösningen på problem som detta? Ska man strunta i det och låta känslorna dö ut? Eller ska man försöka att göra det bästa av situationen och hitta en lösning? Jag tror på det senare alternativet även om jag vet, från egen erfarenhet, att det är grymt jobbigt att säga hur man känner. Det blir mer "han kanske fattar om jag ler lite"? Eller "jag kan krama honom extra hårt". Även om man inbillar sig själv till att tro att han har fattat och vet precis hur man känner så är det oftast inte så. Är du en person som ler ofta så märks ett extra leende inte. Är det även så att du inte känner personen du gillar så bra så vet ju inte hon/han hur du brukar bete dig och kan då inte se vad du gör annorlunda eftersom hon/han lärt känna dig som du är nu.

Vad kan man göra? Jo! Prata med personen. Det är det enda rätta. Det enda som verkligen får personen att förstå vad du känner. Men det kan man ju inte göra. Iaf inte om man är "svensk".

19 mars 2007

Den här dagen kommer gå till historien som den dagen då Erika Andrietta Dahlberg passerade mydighetssträcket och slog sig ut i livet som "vuxen"! Med andra ord Erika blev 18år!

Jag lärde känna Erika för drygt ett år sen då jag började i hennes klass. Till en början tyckte jag att hon var lite konstig på ett konstigt sätt men hennes charm slog ner mig under ett grupparbete om Alkohol, Droger och Tobak och det gick inte att inte älska henne!

Vänskapen har växt och överlevt en skolflytt. Vi går nämligen inte i samma klass längre. Vilket är tråkigt eftersom jag inte får se hennes leende ansikte varje dag och höra hennes roliga kommentarer om allting. Men det gör det mer speciellt när man väll träffar henne!

Under året som gått har vi gjort ett grupparbete, fikat (många gånger), festat (många gånger), grillat, haft allsång (många gånger) men framför allt har vi skrattat och haft grymt kul när vi gjort alla underliga saker.

Med allt detta vill jag komma fram till det viktigaste!
image49



M

M by Madonna kollektionen på H&M släpps på torsdag. Vissa av plaggen är väldigt Madonna och andra är riktigt snygga! (Menar inte att Madonna klär sig fult är bara det att.. Ja..) Två av plaggen sticker ut och ger mig "vill-ha-känslor".

Klänningen: har jättesöta puffsiga ärmar och ser väldigt seriös ut utan att vara för kontorsaktig. 498:-
Skinntrenchen: Jag tycker egentligen inte om skinnplagg. Men den här kappan är grymt snygg! Undrar bara om den blir lika härlig i verkligheten? 1998:-

    image47     image48
Bilder från www.hm.se

Sol

Det är så skönt att vakna av att solen lyser in genom fönstret, även om solen värmer för mycket. Men jag har saknat det. Alla mörka morgonar är slut! Snart är det ännu varmare och mysiga nattpromenader och cykelturer blir vardagsmat! Det kommer bli en underbar vår och sommar!

modemiss

Det finns människor som inte kan klä sig.

Det finns människor som klär sig dåligt ibland och det finns människor som inte kan klä sig.

Jag har ett exempel. Det finns en tjej på min skola som försöker vara moderiktigt, problem är att hon inte kan matcha kläder! Jag säger inte så för att hon har en stil som jag inte gillar eller av någon annan anledning. Jag tycker om människor med alternativa stilar och de kan matcha kläder så att de passar deras stil och så att kläderna matchar varandra. Den tjejen jag talar om plockar ihop kläder som inte har något samband. Det ser bara ihopplockat och konstigt ut. Ser man hennes outfits så undrar man om hon inte har råd med elektricitet eller om hon faktiskt tycker att hon klär sig snyggt? I så fall är det uppriktigt synd om henne. För vanliga människor vet vad de passar i (till största del) och de vet vilka plagg man kan ha tillsammans. Men det kan inte hon!

Vet man inte vad som passar ihop kan man köra på säkra kort och ha jeans och tröja men inte ens det lyckas hon med. Men vad kan man göra? Går bara att skratta. Eller så kanske man skulle hjälpa henne att hitta en stil och hjälpa henne matcha kläder men då skulle hon nog bara bli arg. För hon klär sig ju så snyggt. Eller hur?

Torsdag

Det är tur att jag har sovmorgon på torsdagar. Hade inte klarat av att gå upp 8 imorse. Om jag inte gått och simmat för det hade bara varit skönt. Men nu fick jag sova i över 9 timmar vilket är mycket mer än jag sovit på länge. Det är inte så att jag inte är trött annars eller att jag har mycket att göra. Det är bara det att tiden går så grymt fort i min värld. Iaf på kvällarna när jag kommer hem från skolan.

Dagen har sett ut så här:
09:00 Vaknade
09:47 Gick på bussen
10:30 Franska, fick tillbaka ett prov som gått hyffsat.
11:30 Lunch
13:00 Företagsekonomi, Börjar tycka om bokföring. På riktigt!
14:30 Träffade Erika, alltid lika trevligt!
15:00 Engelska, uppsatsskrivning
15:30 Hade skrivit klart uppsatsen och gick från skolan
17:00 Mötte Klara, Ja vi tycker om billig mat och extrapriser ;)
17:47 Anlände vid IKEA
18:00 Jag och Klara åt Kyckling filé med svamprisotto två för 60:- och jag köpte två ramar
18:44 Åkte med bussen tillbaka till stan
19:10 Började rörelselektionen, skitkul!
20:00 Slutade och mötte Klara, söt, söt, söt!
20:31 Åkte hem med bussen
21:05 Värmde te
21:46 Sitter vid datorn
Senare - Ska göra en utvärdering på idrottslektionen jag höll förra veckan och kom just på att jag glömt utvärderingspappret i skolan. Damn it!! Jaha, då får jag städa inför pyamaspartyt istället!

Wedins

I wedins vårkollektion finns många fina silver assocearer:
image40
image41

image42
image43
image44

Übermatchat!

Slask

Tidigare i veckan snöade det och det kändes som om vintern aldrig skulle ta slut. Men sen blev det plusgrader och jag var tvungen att bygga vinters första och enda snögubbe, för att inte gå miste om det. Mina beräkningar om att snön skulle smälta stämde. Redan dagen efter att jag byggt snögubben så började man se marken igen.

Det jobbigaste med att våren kommer är perioden mellan det blöta vintervädret och det torra vårvädret. Slask är något som ingen tycker om. Det tillför ingenting, det bara ligger där som gröt och förstör vägen man går på. Man måste nästan välja skor efter vädret för går man i ickevattentäta skor så får man blöta strumpor och jag tror inte jag är den enda som avskyr blöta strumpor.

Kort och gott så borde slask förbjudas! Jag vill se barmark där man kan gå med vårskor utan att behöva tänka på sina blöta strumpor och frysa om tårna.