Today was a good day

Sovmorgon, två MVG och massa teater. Kan faktiskt inte bli bättre.

Kritik

Jag är trött på att vara kritisk
Jag är trött på att aldrig vara nöjd
Jag är trött på att aldrig finna positiva saker positiva i längre än fem minuter
Jag är trött på att aldrig kunna sätta mig ner och känna bra gjort Marie
Jag är trött på att saker inte blir som jag vill
Jag är trött på att människor inte lyssnar på mig
Jag är trött på att livet inte är som man vill att det ska vara
Jag är trött på att bry mig om betyg
Jag är trött på att bry mig om vad andra ska tycka
Jag är trött på att vara andra till lags
Jag är trött på att vara singel
Jag är trött på att vara trött över saker som jag inte kan göra något åt

Drar ihop säcken...

Det är sju skoldagar + sista veckan kvar. Sen har jag sommarlov!

Sommarlov

Smaka på ordet. Mmm. Ska bli så skönt! Känner verkligen att jag behöver ta det lungt och slapna av. Jag ska ladda inför en riktigt hetsig höst och vår med "treanplugg", resor, sömnad (balklänning&studentklänning), teateruppsättning, födelsedagar, fester, shopping och underbara människor! Ovan på detta ska jag försöka hitta ett jobb. Det börjar bli dags, inget företag går säkert!

Men, ja, det är ett tag kvar och ännu har jag minst två prov, en samhällskunsksaps redovisning, ett svenska arbete och en teaterföreställningskväll.

image58

Stavning

Jag har spenderat ett antal timmar på att plugga in idrottsteori. Problemet med det hela är att min lärare inte stavar eller uttrycker sig korrekt i vissa situationer. Det förstör mycket för oss besserwissrar då vi hakar upp oss på stavfelen och ordföljden.

Är det rätt att lärare kräver helt korrekta arbeten när de själva inte lämnar ut information som är bra formulerad? Får vi ställa oss upp och säga ifrån? Kan vi lämna tillbaka häftet med anmärkningar och sig "några tips bara". Påverkar det då vårt betyg? Tycker lärare om när eleverna inte bryr sig eller tyder denna gest på att man är extra engagerad.

Att lämna in eller icke lämna in en rättning. Det är frågan.

Nagellack

Folk klagar på flagande nagellack...
Hemligheten bakom snyggt målade naglar heter baslack och topplack. Använder man Mavalas lack tillsammans med topp & bas håller det jättebra. Har man tur håller det en hel vecka. Men det lyckas aldrig jag med... Baslacket torkar även jättefort vilket gör att det inte är en så stor ansträngning, tidsmässigt, att använda det. Man sparar tid genom att man inte behöver måla om naglarna lika många gånger.

Back to the roots...

När jag gick i sexan köpte jag ett par fake-converseskor i jeans.  Året efter ihandlades ett riktigt par. Ett par rosa. De var en och en halv storlek för små men oh så fina. Senare köptes ett par ljusblå, högre i ännu mindre storlek. Den följande sommaren, 2004, fick jag ett par i skinn av mamma. Vitt skinn med rosa detaljer. De hade storlek 7.

I torsdags när jag gick hem från bussen fick jag ett sug. Ett sug efter rosa converse skor. Dagen efter läser jag Metro och er annonsen om att Converse skor kostar 399:- på Stadium istället för 599:-. Så, jag var tvungen att köpa ett par. Nu har jag dem i rätt storlek 7 1/2. De känns för stora.

Leggings

Leggings.

Den här trenden har jag funderat mycket över. Kanske har jag funderat över att köpa ett par men jag har aldrig gjort det. (Förutom ett par som jag köpte till teatern för 2år sedan). Vad är det som är så bra?? Jag kan verkligen inte förstå det. Vill man ha något som täcker hela benen har man byxor eller långkjol. Vill man inte ha det har man shorts. Visst långa tights kan vara snyggt eftersom det ändå är som byxor om man använder det som tights och inte som någon slags underplagg. Alltså matcha LÅNGA tights med klänningar, kjolar eller långa toppar inte till shorts.

Shorts och kjolar över leggings förstör hela grejen med att ha kjol och shorts. Meningen är ju att det inte ska vara varmt och plaggen är till för att användas när det är varmt ute.

Min åsikt är:

Långa tights och hela tights (med fötter) är snyggt. Korta tights som slutar mitt på vaden är inte fint. De förstör mer än de tillför, eller de förstör bara och ger ingenting. TA BORT DEM! Vill du ha något under dina shorts ha hudfärgade strumpbyxor!

Äta och sova

När man funderar på vad man ska bli när man blir stor. Vilket är ett av mina analyserade problem just nu. Så tänker jag på vad jag är bra på. Det jag är allra bäst på är att äta och sova. Går det att göra karriär på det?

Jag skulle plugga matte mellan 16 och 20 idag. Kom hem åt mat eftersom jag kom hem och måste äta då (även om jag inte är hungrig) sen pluggade jag lite. Efter kanske en timme så tröttnade jag la mig ner i soffan som jag satt i och somnade. Vaknade igen 19:20, vaknade till och sen pluggade jag till 20:00. Efter Äntligen Hemma timmen som idag fylldes med Karl för sin kilt så åt jag kvällsmat och efter det så pluggade jag i drygt en timme till. Min duktigaste pluggtid. :)

Håller på att repetera hela matte B och har hunnit till halva kapitel 3 av 4. NP är på torsdag. Jag är inte stressad men jag är lite oroad. Hmm.. Jag kan inte beskriva mina känslor. Men efter NP på torsdag har jag iaf överlevt våren. Det som återstår då är småsaker i jämförelse. Först den 25:e är allt klart. Men jag ränknar bara till den 16:onde. Det är närmare. haha.

Åter till äta och sova. Tyvärr är nog den karriärmöjligheten omöjlig. Skulle dock vara bra då jag lyckades fylla det som blev ca 5h pluggtid med 3h mat och sömn. Tur att jag har 3h skoltid där jag kan plugga imorgon. Det behövs!

Marie

Konsekvenser av teater.

Idag på teatern satt vi och diskuterade i ca en timme. Vi pratade om skådespeleri och varför vissa kan spela teater och andra inte. En egenskap vi kom fram till är att man som skådespelare kan "gå ur" sin kropp och betrakta vad man gör och vad som händer från ett översseende perspektiv. En annan sak som skådespelare gör är att anlysera saker och ting. Jag vet att jag är GRYMT bra på att överanalysera allt jag och andra gör. Nu vet jag varför. Jag är inte störd jag är bara en skådespelare. Eller så är jag störd för att jag är skådespelare?

Staden är viktigast?

Tittade på delar av Godmorgon Sverige förut idag. Ett inslag jag såg handlade om "Klimatkampen" en slags tävling mellan olika gymnasieskolor om klimatet. Målet var att ta fram bra ideer på hur klimatet kan räddas och göra ungdomar mer klimatmedvetna. Två gymnasister intervjuades och berättade om sina projekt. En av dem har gjort en modell av ett "idealsamhälle" och säger "staden är viktigast" när hon förklarar sin modell.

De som känner mig förstår att det uttalandet inte går hem hos mig. Visst, staden är ganska viktig när man tänker på handel och information. MEN! man odlar inget i stan och inga djur kan födas upp där. Landet där grödor odlas och djur växer upp är den viktigaste delen i ett land. Skapar man två stater där den ena är en ren stadsstat och den andra är en bondestat så skulle bondestaten överleva längre. För man kan inte äta telefoner eller datorer,  man kan inte ens äta modellen som den där tjejen gjort.

Lista

Tre saker jag inte förstår:
Varför folk beter sig som de gör
Varför man ska få så mycket läxor jämt
Varför inte alla tycker som jag

Tre saker som finns på mitt skrivbord/bordet jag sitter vid:
Vykort från Polen och Pakistan
En flaska Loka citron
En bläckpenna

Tre saker jag gör just nu:
Skriver
Sitter
Lyssnar på musik

Tre saker jag vill göra innan jag dör:
Vara med i meodifestivalen
Uppträda på Dramatens stora scen
Vara med i en film

Tre saker jag kan göra:
Sjunga
Sy
Springa i högklackat

Tre saker jag inte kan:
Prata baklänges
Spara pengar
Hålla rent i mitt rum

Tre saker jag tycker att du ska lyssna på:
Feist
P3
Människor som är smartare än du (Jag)

Tre saker jag skulle vilja lära mig:
Cykla enhjuling
Läsa andras tankar
Tjäna pengar

Tre favoriträtter:
Flygande Jacob
Kött
Pasta