Första helgen i december

Mamma åker till Paris och träffar underbara systern Kristin och jag är hemma med pappsen och Linnéa kommer hit!

Ska planera hur den perfekta helgen i Örebro ser ut! Svårt att veta vad som är kul att se när man alltid är här. Inget känns speciellt. Men något roligt kan man nog alltid hitta på. :)

Julen närmar sig...

....det märks överallt. Julskyltning, girlanger, julklappstips, julkalender, adventsljusstakar samt prov och inlämningar. Jippie!

Engelska
Franska
NP Matte B
Samhällskunskap
Företagsekonomi
Svenska

Lovet blir mer underbart när man spenderat veckorna innan utan sömn? Kanske.
Nej, jag ska inte klaga. Finns nog de som har det värre......

Intressant val av modeller....



Det finns då
killar som skulle passa i de där kläderna.

Viktor & Rolf

Ja, jag köpte kläderna.
Ja, jag väntade utanför.
Ja, jag trängdes och knuffades och sprang.

För att köpa kläder som jag ville ha! Inte för att bevisa för andra att jag kunde och lyckades köpa dem som andra verkar göra. Shoppadet har blivit en tävling i vem som har snyggast och mest eftertraktade kläder istället för att ha kläder man själv vill ha. När man köper kläder köper man kläder som man verkligen tycker om och som man tror att man kommer använda en lång tid framöver.

Jag läste om V&R i NA förra veckan och två unga tjejer intervjuades och sa att det är "B" att använda kläderna från V&R kollektionen nästa år. Skitsnack!  Älskar du inte kläderna köper du dem inte. Kläder är känslor. Vill du ha ett plagg vill du ha det länge och inte bara för en kort tid. Ingen av dem som köpte älskade plagg kommer tveka inför att använda dem nästkommande år.

Köp aldrig kläder bara för att man "ska" ha de kläderna. Köp kläder DU vill ha. Annars kommer du aldrig vara dig själv och ständigt ljuga om dig själv.

Lång dags färd mot natt

Tänk er följande:
Fredag kväll, klockan är 19:00, Dramatens stora scen, du sitter längst fram och Lång dags färd mot natt ska snart börja. Sedan följer 3 timmar och 15minuter (inkl paus) underbar teater! Skådespelarna LYSER i de underbara rollprestationerna. Förstod inte scenografin förns efteråt. Den var för enkel. Men enkel på ett mycket bra och genomtänkt sätt.Det går inte att tröttna. Det händer saker hela tiden. Bråk, intriger, sjukdomar, alkohol allt på en gång, i en enda röra. Kan inte säga mer än att denna teater var den BÄSTA jag sett, och jag var inte ensam. Skådespelarna blev inkallade av applåder som inte slutade och publiken stod upp. Stående ovationer är magiska....

Rekommenderar den till alla och försök få platser långt fram eftersom känslorna från scenen är starkast där.

This weekend

Mary is going to Stockholm this weekend!

Ska gå på Lång dags färd mot natt imorgon kväll på Dramaten. Förhoppningsvis och troligtvis är det underbart bra! På lördagen blir det shopping och träffa Linnéa! <3. Det var så länge sen...
Ska gå till nya H&M på Drottninggatan och ta en sväng förbi ett antal second hand affärer. Kommer nog bli bra. Åker hem på söndag morgon för att hinna plugga och äta farsdags middag hos farmor och farfar.

Marie

Just as desperate as everybody else......

Gissa vart Marie stod kl. 09:20-09:56 (Ja de öppnade tidigare ;) Jo! Utanför H&M i väntan på den underbara V&R kollektionen! Konstigt nog! ^^, . Min älskade kjol fanns inte. Men de andra sakerna jag ville ha fanns och jag lyckades norpa åt mig dem i rätt storlek (utan att ta stora klasar med kläder och ställa mig bredvid och kolla igenom) jag tog allt direkt från hängarna (utom en tröja som en annan la ifrån sig och en tröja som min goda vän Madeleine inte ville ha. TACK!) Hela Örebros del av kollektionen försvann på bara några få minuter. Hetsen var ENORM! Men jag var iaf  grymt nöjd när jag gick därifrån och hade två fina, underbara och vackra kassar med mig! <3

Bidde:
En klänning, svart med krås och knäppning.
Två T-shirts, grund (Viktor & Rolf <3 H&M), och en svart med rött hjärtformat-band-tryck.
Hotpants, Svarta! Underbara! Supergulliga!
Strumpbyxor, Svarta, hjärtan.....

Note:
Var nästan läskigt hur alla betedde sig och hur giriga alla var. Tog att tag innan man lugnat ner sig igen.

Note: Jag skolkade från matten men det var det värt! Det höll till och med min röst lärare med om! ;) Även om det fanns andra som inte gjorde det....

Marie

Hemma

Har nu återvänt efter en vecka på Gran Canaria. Dock var inte resan helt perfekt. Eftersom det regnade(!!!) nästan hela veckan. Perfekt väder infann sig inte förns i fredags (sista dagen) Men det gör inte så mycket. Hade trevligt i det mulna vädret. Red kamel, vandrade i öknen (från San Augustin till Faro =  långt) och givetvis njöt av den sol som var!

Sen jag kom hem
har jag läst tidningar, bloggar och sett viktiga tv-program. Sen har jag även försökt jobba med mitt vattenkraftsarbete som ska in IMORGON utan lyckat resultat. Usch, hittar inte den fakta jag vill hitta och måste finna.

Jag har också
kollat in V&R kollektionen för H&M och blivit helt förälskad i den hallonröda kjolen (precis som alla andra?) Håller som bäst på att planera hur jag ska kunna gå till H&M på torsdag utan att påverka mina lektioner för mycket. Annars får det bli internetshoppen, vilket inte skulle gå så bra. Resten av kollektionen var också fin! Men med min budget har man inte råd att bli kär i flera plagg.

Marie