Party!

Är nu fredag deen 27/10 och jag sover inte än.. Inte bra... Har suttit och gjort CD-skivor.. Borde pluggat men orken räcker inte. ;)

Är party hos Martin imorgon! Kommer bli årets fest. Något liknande kommer aldrig ha skådats. Wounderbar!

Marie


Fredag, fredag, fredag.....

Har just avslutat en relativt lugn vecka.. Borde ha gjort ett naturkunskapsarbete och ett samhällskunskapsarbete den här veckan också men jag har helt enkelt inte orkat. Blir plugga i helgen istället. Vädret förstör mitt liv. Usch.

Har två stora prov nästa vecka,
plus att jag som sagt måste lämna in Nk- och Sk- arbetena. Längtar till nästa fredag då lovet börjar med party hos Martin och vidare resa till GC på lördagen! En vecka i underbar värme! Lovley. Kommer dock bli tungt att komma tillbaka till ett kyligt och mörkt Sverige efter det.....

Köpte böcker i veckan också. Inte de mest intellektuella men de böcker som passar bäst i solen "Lipstick Jungle" av Candace "Sex and the City" Bushnell och "Djävulen bär Prada" av Lauren Weisberger. Känner att jag måste läsa boken innan jag ser filmen med Anne Hathaway.

Marie

Just another sunday

Dagen har inte varit speciell på något sätt. Det har inte heller helgen. Usch. Helgerna går alltid för fort.

Fredagen
Föreningsdag, gick väldigt bra åt dock lite för mycket popcorn. Var även två föreningar till som bjöd på popcorn vilket var lite tokigt. Kom hem väldigt tidigt iaf och tänkte att nu har jag jätte gott om tid att plugga! Men det funkade inte riktigt. Som vanligt när jag planerar att plugga så somnar jag. Jag somnade halv sex och sov till tio tiden på lördagen vilket betyder att jag som ca 16 timmar. Snacka om tråkigt liv, eller sömnbrist. Gosh!

Lördagen
Steg upp åt frukost, vaknade framför tven. Åkte med pappa och handlade. Pluggade när jag kom hem. Slappade framför tven på kvällen.

Söndagen
Vaknade vid nio tiden. Satte mig och pluggade. Har under dagen pluggat in 76 franskaglosor till provet på torsdag. Ska även kunna imparfait, futur simple, passé composé och conditionel. För er som inte läser franska kan jag tala om att detta är olika tempus former. Som tur är så är det resultatet i slutet av kursen som räknas mest med framförhållning är alltid bra. Desutom måste jag lära mig allt detta i vilket fall som helst.

Pga all franska har jag inte riktigt haft tid att plugga någon geografi, och det provet är redan på onsdag. Får bli geografi imorgon. Vi skulle fått provet flyttat en vecka men tack vare några smarta tjejer i min klass fick vi inte det. De tyckte att det blir för stressigt veckan efter då vi har en svenska redovisning om en film à la 5 minuter och en engelska uppsats man inte kan förbereda sig till. Smart flickor!

Framtiden
Idag har min mor och jag äntligen tagit oss i kragen och beställt biljetter! Vi ska gå på "Lögn i helvete" på Chinateatern på fredag (fredag den trettonde) och "En lång dags Färd mot natt" på Dramaten den tionde november. Lovley! Då har jag sett båda mina favoritskådespelares föreställningar den här hösten. Har nämligen redan sett Ingela Ohlssons insatts i Valerie Solanas och får nu även se Jonas Karlsson. <3

Marie



Föreningsdag

Är föreningsdag imorgon! Hoppas vår trevliga förening, två skålar popcorn och en DVD lyckas komma så pass tidigt till skolan att vi får ett bord annars blir det jobbigt. Kommer nog bli väldans kul iaf.

För dig som inte
gå på Rudbecksskolan i Örebro kan jag berätta att föreningsdagen är den dag då de flesta föreningar presenterar sig för resten av skolan. Vi står  i den  låånga korridoren som finns på vår skola och försöker locka till oss medlemmar.  Genom mutor, i vårt fall popcorn och genom övertalning/trevlighet. ^^,

 Vi har förberett ansökningslappar, satt upp "varför vi tycker om hösten" lappar på anslagstavlorna och pratat med folk för att redan nu ha en skara som vill bli medlemmar. Det hela handlar om att bli den mest omtyckta föreningen och förhoppningsvis kunna överleva till nästa år. ;)

Marie

Höst

Hur kan man egentligen längta till hösten? Visst kylan är mysig när man sitter inne, ser på film, dricker varm choklad etc men när man måste gå upp i mörkret på morgonen klockan sju och gå ut till bussen är det inte lika mysigt. Speciellt inte när det regnar och man är sen.

Nej, en skolfri höst
och vinter skulle vara bra. De årstiderna är ändå så depressiva. Finns det någon som tycker om att gå ut i mörkret och kylan på morgonen efter sju timmars sömn? Usch nej.

Det är dags att börja längta efter sommaren och värmen igen. Tiden med tunna kläder, sena nätter och ljusa morgonar.

Marie