Sydafrika

Imorgon slutar skolan och jag drar direkt upp till Sthlm och Arlanda efter avslutningen. Ska packa ihop alla grejer nu och sen gå och lägga mig. Är grymt trött trots att jag sov halva dan... Så....

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!!!



Min syster

Jag är en stora syster som heter Kristin. Hon är en av mina absoluta favorit personer. Hon är inte bara min syster utan också min mycket nära vän. Vore det inte för att hon bor så långt borta så skulle hon nog veta allt om mig. Det som är bra med att hon bor så långt bort är att man får åka och hälsa på henne. Paris är en trevlig stad och när jag åker dit i vår ska jag ha den bästa parisresan någonsin!

Kristin är 5år äldre än mig och flyttade hemifrån för att plugga i Sthlm när hon var 16 så jag bodde bara med henne i 11år varav några jag inte minns något och varav resten är år som vi bråkade, syskonbråk. Förhoppningsvis kommer jag bo med henne någon gång mer i mitt liv  då det skulle vara underbart!  Vi skulle ha den snyggaste garderoben och det mysigaste hemmet. 

<3

Chloé

43194-3043194-2943194-2843194-27

Har spanat in
Chloé's vårkollektion. Några riktigt fina kombinationer. Skulle gärna vilja fixa iordning en kjol som den på bild nummer 3. Känslan av kollektionen är bara så skön. Trevliga färger också. ^^,

Komplett Garderob

Många tror att det räcker med att vara först med det senaste och alltid ha dyra kläder. Men! Så är inte fallet! Det viktigaste med en klädstil är att det är unik och att man uttrycker sig själv i den! För att göra det och få sin egna kompletta garderob MÅSTE man kombinera nya kläder, egen sydda kläder och SECOND HAND!

Varför? Jo, för att alla kläder inte går att hitta i vanliga butiker och det som finns i butiker är massproducerat. Sen går inte alla kläder att sy heller. Eller går, går det men det tar ganska lång tid att sy en kappa eller en riktigt snygg väska.

Kruxet med second hand är att det tar tid. Man måste göra som Pippi och bli en pasionerad sakletare! Det smartaste är att veta precis vad man vill ha och leta efter det eftersom strösamt tittade inte är att rekomendera då det tar tid att titta igenom allt. Men oftast är det det strösamma shoppandet som leder till de bästa fynden. Så har du tid! Ge dig ut på jakt efter de gömda skatterna!

Önskelista

Egentligen mer en "you wish!" lista. 


Blus från Matthew Williamson. Vill använda blusar mer. Speciellt blusar som den här! Med mycket på.


Plånbok från Marc Jacobs. Behöver en ny plånbok, en stor! Den här är perfekt!

Stövlar från Marc Jacobs. Stövlar är alltid användbara och snygga stövlar är ännu bättre. Sen älskar jag uppnäsan i fram.

Röd klänning från Burberry London. Enkel men ack så vacker!

Stella McCartney är en av mina favoritdesigners och den här koftan är kärlek! Skulle jag ha råd skulle jag köpa den direkt för den är så mig och ja, det finns inga ord!

skol-

katalog.. ...en har kommit. Skolkatalogen som täcker alla gymnasieskolor i Örebro kommun. Mycket trevliga bilder! Speciellt sidan XXX med ett antal snygga killar. Extra kul att de  snyggaste har liknande tröjor. Samma modell i olika utföranden. 

böcker... ... ska läsas då jag har två prov nu sista veckan innan lovet. Nk och Sk. Har pluggat lite men långt ifrån tillräckligt får bli plugg i kväll och imorgon.

lov... ... blir det snart! Då drar jag ner till Syd Afrika med hela familjen! Blir nog en oförglömlig upplevelse.



Semesterklänningar


Nieves Lavi's klänning är verklingen så solsemester! En klänning att dra över bikinin när man drar ner till stranden. Kombinerat med en solhatt och schysta solbrillor!


Jag ÄLSKAR den här Missoni kläningen! Kan den vara mer underbar? Går att kombinera till alla tillfällen! Riktigt storstadsklänning som passar lika väl på dagen som på kvällens eskapader.


Jag ska till Sydafrika över jul och nyår och den här kreationen från Anna Sui skulle gärna få följa med. Luftig och vacker.

Samtliga klänninga är nu på rea på Net-a-Porter. Precis som den här, den här, den här och den här! Tillsammans med en mängd andra jättefina plagg. Dock är prisklassen fortfarande hög.


Lucia

Låång dag!

Klockradion satte igång vid 4:a och störde mig med jämna mellanrum fram till 05:00 då jag lyssnade på ekot, sen gick jag upp. Var inte trevligt! Trött, trött, trött! Skyndar mig men hinner ändå inte äta frukost. Vid 05:55 går bussen in till stan.

06:30 kommer fram till skolans aula och får stå där och vänta i nästan en halvtimme eftersom körledaren fått fel nyckel. När vi väl kommer in övar vi och hinner precis öva klart till kl 08:00 då visningen för ettorna började. Vidare hade vi luciatåg för tvåorna och treorna. Gick bra! Jag svimmade inte! ;)

09:40 Klar med Lucia. Går upp till biblioteket och möter upp lite folk, sen går vi ner och äter. Mums! Okej maten var inte så god men jag var hungrig.

10:20 - 14:00 lektioner och håltimme. Sitter dock kvar och pluggar företagekonomi på hålet.

14:15 samling med kören vid Järmtorget för dagens sista Luciatåg på nått företag. Lussar där och sen åker jag med bussen hem vid 15:43

16:20 - 18:13 Är jag hemma och gör mig i ordning etc för kvällen. Byter kläder, dumpar lussegrejerna.

19:55 kommer in till stan och springer till Makurells för att se MoNa's föreställning, som för övrigt var jättebra! Sitter kvar och pratar med folket <3 efteråt och går därifrån vid 19:50

Går först till McDo sen möter jag upp Johanna och går hem till en i hennes klass. Lagom mysig förfest.  Cyklar med Johanna till Järntorget och går till K5 [...] kommer in på K5 och hittar alla trevliga människor! Har skitkul till klockan 00:00 då pappa kommer och hämtar mig. <3

Vid 00:30 är jag hemma och går och lägger mig efter en rätt så jobbig dag. Men en jäkligt rolig dag också! ;)

Stella McCartney

43194-1343194-14

Dessa klänningar från Stella McCartney's
vårkollektion är bara helt underbara! Vem vill inte glida omkring i någon av dessa två?



The cutest dress

43194-9

Kan den vara sötare? Ja, med mig i den.

Partey, julbord och sömn

Konstigt nog har jag lyckats pricka in alla tre rubrik orden på något konstigt sätt den här helgen. Men vi börjar med onsdagen.

Onsdag
engelskaprov som gick bättre än väntat. Alltid bra eftersom jag inte pluggat. Usch.

Torsdag kom på när jag väntade på bussen att vi hade franska prov. Dock ett oförberett så plugg hade inte lönat sig. Var bara hör och läs förståelse. Gick sämre än engelskan men provet var ganska svårt. Fick tillbaka ett lyckat Företagekonomiprov som jag inte heller pluggat till. Det lönar sig verkligen att vara aktiv på lektionerna. ;)
    
Hem efter skolan för att ladda batterierna och packa ner kläder inför kvällen. In till stan och röst & rörelse (Går teater fördjupning) Var riktigt kul!

Vidare till förfest efter teatern var inte den roligaste tillställningen eftersom vi var fem stycken som inte kände de andra så bra. Men vi hade kul ändå och vid 21:30 snåret drog vi ner till K5 och teknisfesten. Var riktigt kul! Även  om killarna kunde varit snyggare, och fler! Var mest ettor tyvärr. Men som sagt riktigt kul!

Fredag Riktig slö dag! Var såå skönt att börja sent, sluta tidigt och åka hem. Somnade. Tog det lungt. 

Lördag Julbord från klockan 12:00, då vi åkte hemifrån till 17:20 då jag kom hem. Var lika trevligt som vanligt! Älskar stämmingen som är när hela släkten (på pappas sida) åker och äter julbord! Mysigt värre! ;)

Vid 17:45 skulle min buss gå från mig men den var försenad. Gjorde inte så mycket. Fick vänta i stan en 40min iaf. Mötte dock några andra trevliga människor som skulle på Martinfesten. Åkte iväg med bussen och kom fram ca19:40. Hade grymt kul största delen av kvällen även om stämmingen blev lite dum sen. Vi somnade väl vid 2 tiden eller nått sånt. Vaknade vid åtta och åkte med bussen vid 9. Fick vänta på bussen hem knappt 50min hade dock sällskap och vi tog en frukost på McDo. Sov lite när jag kom hem också. Seeeg dag vilket har lett till att jag inte hunnit igenom de 20 geografi frågorna som vi har förhör på imorgon. Får vara på allerten på dem jag kan! ;)

Marie
    

Chic business

Gives me the right feeeelings!
43194-11 43194-10 43194-12

Scarf: H&M 59:50:-
LapTop väska: Wedins 129:-
Trenchcoat: H&M 398:-

Bästa

43194-8


Det bästa SATC avsnittet "The Big Journey"

Duktiga Marie!

Idag har jag varit duktig och simmat! Wiie! Känner mig såå hälsosam! Borde göra det oftare men min feel-good känska är inte tillräkligt stark. Speciellt inte när det spöregnar när man kommer ut från badhuset och det regnar in i skorna och in under paraplyet. Inte kul! 

Men.. Det var skönt att komma hem. ska bara plugga lite matte och idrott så är dagen fulländad. Iaf inom duktighetssynpunkt. ;)

Party x3

Wiie!
Teknisfest på torsdag! Kommer inte stanna för länge eftersom jag har NP matte B dagen efter (Grrr)
Martinfest på lördag! "All the gang's together again!"
Karrofest nästa onsdag! Back to the old days! ;) I love a good pilt

Allt kommer på en gång! Vill se mer spridning! Men partyperioder är också trevliga! ;)


43194-6


Marie

Stilikoner

Jag förstår mig inte riktigt på stilikoner. Vad ska man ha dem till? "Jag vill klä mig som henne", "Hon är den snyggaste av alla!" Jesus (Men uttal som Martin i Drömkåken). It drives me Craaaazy! Visst man kan ta insperation från dem men att vilja klä sig precis som dem är sjukt! När man i tidningar tipsar om hur man, även om man har en tight budget, kan se ut som olika kändisar (Det är dem "vi" vill se ut som). Why?! Jag vill se ut som mig. Jag vill vara mig! Jag vill inte andra ser ut som mig! Jag vill att folk ska inspireras av mig och sen göra något eget! Kopior finns det redan alldeles för många. Jag vill se fler orginal!  

Linnéas helg!

I helgen har Linnéa varit här och upplevt Örebro och träffat mig. Har varit riktigt trevligt! Hon om i fredags och då köpte vi godis, chips och vindruvor och åkte hem till mig för att titta på Idol (precis som alla andra?). Men sen märkte Linnéa att jag hade Mysteriet på Greveholm så då tittade vi på det istället men såg när vinnaren tillkännagavs.

På lördagen var det Örebro time. Vi åkte in vid 11 (eftersom bussarna går så sällan Grrr.) tog en tur på Myrorna köpte varsin pälsmössa och jag köpte min vackraste, inspanade kuvertväska. ;) Sedan bar det av till Slottet och slottsvandring. Lite nya saker lärde man sig allt. Vidare till H&M, Din Sko etc Min väska fylldes på med en svart, tajt, polotröja, en nyckelring (var tvungen, tappar nycklarna JÄMT nu för tiden)  När vi blev hungriga gick vi till La Baugette och åt varsin pasta. Vid 16:40 tog vi, den försenade, bussen hem. Kvällen spenderades med MPG samt lördagsteve.

Idag, söndag,  sov vi ut och tog en promenad på gården. Vid 13 tiden åkte vi in till stan och åt. 14:38 åkte Linnéa med tåg till Sthlm. :'( Men med löfte om att komma tillbaka! HaHa!!

Marie


Röda skor!

Jag har en "craving" för ett par röda lackpumps, som dom här:
röda skor

Så ootroligt söta! Är dock fel årstid för skor som dessa... :'(

Får spara och använda i vår!
Marie

Öppet hus

Hade öppet hus på skolan igår. Intressant upplevelse. Vår klass skulle redovisa våra startprojekt men eftersom min klass är så feg så var det bara jag och Madeleine som visde vårt arbete. Vilket var ett stort misstag. Självklart så har vi inte hunnit läsa in oss på arbetet vilket gör att vi inte kan någonting och bara säger jättekort om allting. Sedan är vi jättetrötta och det leder till att jag står och skrattar, och får Madeleine att börja skratta också. Men det värsta är inte sagt än. (Idiotiskt jag vet). Men till på köpet så sitter de snyggaste killarna från trean och kollar på oss när vi gör denna urusla redovisning! Där rök de romanserna.

Resten av kvällen var inte lika jobbig. Gick omkring, sjöng lite. Vet inte riktigt vad man ska kalla kvällen....

Marie